gebelik belirtileri,hamilelik belirtileri,adetim gecikti hamilemiyim,mide bulantısı hamilemiyim,gögüslerde koyulaşma hamilemiyim,erken hamilelik belirtisi hakkında bilgiler


Adet gecikmesi gebeliğin en belirgin göstergesidir. Bazen halk arasında söylendiği gibi üzerine kanama olabilir bu adet dönemimizdeki gibi koyu değil aksine açık renkli bir kanamadır.

Göğüslerde hassasiyet yaşıyorsanız

Gebe kaldığımızda süt hormonumuz kendini süt üretimi için hazırlamaya başlayacaktır. Göğüslerde büyüme ve hassasiyet ve renk değişimi olabilir

Yorgunluk Hissi yaşıyorsunuz

Gebelik belirtilerin bir önemli belirtisi de yorgunluk hissi yatağa erken girme sabahları kalkamama günlük yaşantımızda hareket gücümüzün sınırlanması tansiyonumuzun düşmesi yada kendimizi hep halsiz hissetmemize neden olur

hamile miyim
hamile miyim

Sık sık tuvalete çıkıyorsanız

Diğer bir önemli belirti de tuvalete çıkma sıklığında oluşan artıştır. Etrafınızdaki kişilerin gözüne batacak kadar artabilir bu sıklık.

Mide bulantısınız varsa

Gebeliğin diğer belirtisi de mide bulantısıdır. Mideniz aşırı derecede bulanabilir hatta hiç ummadığınız bir anda çıkarabilirsiniz. Bazı anne adaylarımız bu problemi yalnızca sabahları deneyimlerken diğer bir kısım için bu durum bütün gün sürebilir.

Baş dönmesiniz varsa

Hamilelik belirtisinin en sık görülen belirtisi baş dönme hissidir. Bir müddet ayakta durduktan sonra, market alışverişinde kuyrukta beklerken, oturup da birden ayağa kalktığınızda baş dönmesi yaşayabilirsiniz.

İştahınızın açıldıysa ya da kapandıysa ve bazı yiyeceklerden tiksinmeniz varsa

Anne adaylarımızın iştahında açılma olur .Diğer yandan bunun tersi olarak bazı anne adaylarımız da çok sevdiği yiyeceklere karşı tiksinme ve iğrenme yaşayabilirler.

Kokulara karşı hassasiyet başladıysa

Her hangi bir yiyecek veya kokuya karşı hassasiyet oluşur.

Mide ekşimesi ve/veya kabızlık başladıysa

Ruh halinizde değişimler oluşmaya başladıysa

Hormonel değişimlere bağlı olarak ruh halimizde ani değişiklikler olabilir Sebepsiz gülme ve ağlama durumları bir anda sinirlenebilir yada strese girebiliriz Bir an kahkahalar atarken hemen ardından duygulanıp ağlayabilir ya da aşırı heyecanlanma yaşayabilirsiniz.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap