» » » » » » Hamilelere ( Gebelere ) Tavsiye 10 Altın Kural


Sizlere tavsiye edeceğimiz 10 altın kural ile daha rahat bir hamilelik veya gebelik geçirebilirsiniz.

1 - Egzersiz
Hamilelik boyunca spor yapmak çok yararlı olacaktır. Fakat yaptığınız sporun sizi yormamasına özen göstermelisiniz. Hem ucuz, hem de en kolay spor olan yürüyüşü her gün yapmanız hem sizin kilo almanızı önler hem de kolay doğum yapmanıza fayda sağlar. Uzun ve yorucu yürüyüşlerin size hiç faydası olmaz ve ani hareketlerden, ağır kaldırmaktan kesinlikle kaçınmalısınız.

2 - Kilo alımı
Hamilelik boyunca alacağınız kilolara dikkat edin. Toplam da 9 ile 13 kilo alımları normal görülür. 20 haftalık gebelik süresince 2-3, 26.haftaya kadar da yine 2-3 kilo alınması idealdir.

3 - İş hayatı
Herhangi bir tehlike olmadığı sürece işinize devam edebilirsiniz. Fakat fazla yorgunluk veren işler erken doğuma neden olabilir dikkat edin.

4 - Seyahat
Kısa yolculukların gebeliğe bir zararı yoktur. Uzun yolculuklar da ise iki saatte bir mola verip kısa yürüyüşler yapılması gerekir.

5 - Duş alma
Hamilelik süresince duş almanın hiçbir sakıncası yoktur. Suyun ne çok sıcak ne çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir. Banyo sırasında kayıp düşmemeye özen gösterilmelidir. Yüzme de hamilelikte yapılabilecek en iyi sporlardan biridir.

6 - Gebelikte giyim
Kıyafetlerinizi pratik ve rahat olanlardan tercih etmelisiniz. Dar kıyafetler (korse, lastik çorap) kullanılmamalıdır. Topuklu ayakkabılar düşme riski taşıdığı için, düz ayakkabılar tercih edilmelidir.

7 - Bağırsak hareketleriniz
Gebelik süresince kabızlık yaşamanız normaldir. Kabızlığı aza indirgemek için günlük olarak sebze ve meyve tüketilmeli ve basit günlük egzersizler yapılmalıdır.

8 - Cinsel hayat
Son haftalar haricinde cinsel hayat sınırlandırılmamalıdır. Ancak erken doğum riski varsa ilişkiden kaçınmanız gerekir.

9 - Göğüslere ve karına bakım
Göğüs ve karın çatlakları için henüz kesin çözümler bulunmamıştır. Ancak çeşitli kremlerle vücut nemli tutularak bu durum aza indirilebilir. Çok kilo alırsanız çatlak olma ihtimali artar.

10 - Ağız ve diş bakımları
Diş fırçalamayı asla ihmal etmemelisiniz. 4.aydan sonra diş etlerinde hassasiyet olabilir ve kısa zamanda diş eti iltihabına dönüştürebilir. Bunun için bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ve biraz limon sıkılarak hazırlanan karışımla gargara yapılmalıdır. Hamilelikte dişlere cerrahi işlem uygulanabilir.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap