ağızda pas tadı,gögüslerde hassasiyet,gebelik belirtisi uyku,gebelik belirtisi bulantı,gebelik belirtisi,hamilelik nasıl anlaşılır,hamilelik belirtileri hakkında bilgiler


Sıklıkla görülen bu erken belirtilerin ne olduğunu ve ne anlama geldiğini merak ediyorsunuz değil mi? Acıbadem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Deniz Gökalp tüm detaylarıyla gebeliğin erken belirtileri konusunda bizleri aydınlattı.

Unutmayın, erken gebelik belirtilerinin şiddetinin, süresinin ve sıklığının kadından kadına hatta hamilelikten hamileliğe değişebileceğini unutmamak gerekir. Bu belirtiler regl öncesi (premenstrüel) belirtilere de çok benzerlik gösterirler. Hamilelik düşünmeyen bir kadın bu belirtileri kolayca bir sonraki regli kanamasının başlayacağına yorabilir. Veya hamile kalmaya çalışan biri de regli öncesi belirtileri kolayca "hamileyim" şeklinde yorumlayabilir. Bu nedenle evde gebelik testi yapmak veya daha da iyisi doktorunuza görünmek en sağlıklısıdır.


Belirtilerin ortaya çıkma sırası herkeste farklılık gösterebilir:

* Adet gecikmesi: Erken bir olası gebeliğin en önemli belirtisidir. Bazen de normale göre daha hafif bir vajinal kanama da olabilir.

* "Hamile gibi hissetmek": Pek çok kadın hamileliğin çok erken döneminde bunu hissedebildiğini düşünmektedir. Bu his bazen yorgunluk, dalgınlık veya unutkanlık, duygu durum değişkenliği olabilir. Göğüslerin daha hassas olması, belinizde veya karın altı kısımda (kasıklarda) ağrı, kabızlık, daha çok tuvalete gitme de sıklıkla hissedilir, kısaca kendinizi farklı hissettiren herhangi bir belirti olabilir.

* Göğüs Hassasiyeti: Erken gebeliğin en sık rastlanan belirtilerindendir. Göğüsler bu dönemde daha büyük (şiş), hassas olur ve size egzersiz yaparken, uyumaya çalışırken, giyinme veya duş alma sırasında rahatsızlık hissi verebilir

* Yorgunluk: Aşırı yorgunluk ve bitkinlik de oldukça sık hissedilir. Daha erken uykunuzun geldiğini, sabahları yataktan kalmakta daha çok zorlandığınızı hissedebilirsiniz. Spor aktiviteleri çok daha yorucu olabilir. Eğer gerçekten gebe iseniz vücudunuzun bu yorgunluk sinyallerine kulak vermenizi ve yeterince istirahat etmenizi öneririz.

* Sık idrara çıkma: Eşiniz ve yakınlarınızca da fark edilebilecek bir belirtidir. Gebelik nedeniyle büyümeye başlayan rahminizin idrar torbası üzerinden yaptığı baskıdan kaynaklanır. Gebelik boyunca da vücudunuzda normalden fazla sıvı olacağı ve böbrekleriniz daha fazla sıvı süzeceği için devam edebilir.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap