ağlayan bebek nasıl susturulur,bebeklerin ağlaması,bebeklerde ağlama,ağlayan bebeğin nesi var,ağlayan bebek hastamı

Bebeklerin ağlaması kesinlikle bir sebebe bağlıdır. Bebeklerde konuşma becerisi olmadığı ya da gelişmediği ilk zamanlarda bu bebekler için iletişim ve bir sosyalleşme olayıdır. Başka türlü kendini ifade edemeyen bebek ağlamak durumunda kalmaktadır.
Bebeklerin ağlaması sorun edilecek bir şey değildir. Çünkü bebeklerin ağlama sonucunda ciğerlerinin geliştiği yapılan araştırmalarda sonuç vermiştir.Ağlayan bebeği sakinleştirmek için yapmanız gerekenleri konumuzda bulabilirsiniz.


Ağlayan bir bebeği sakinleştirmenin birkaç yolu vardır. Her yol her bebekte işe yaramasa da önerilerimizi bebeğiniz üzerinde deneyerek ona uygun bir yol mutlaka bulacaksınız. İşte bebeğinizi sakinleştirmek için yapabilecekleriniz:

Örtüsüne sarın ve ona sarılın

Yenidoğan bebekler, kendilerini güvende hissetmeyi ve sıkıca sarılı olmayı çok severler. Bebeğinizi bir battaniyeye sararak kucağınızda sallayabilirsiniz. Battaniyeye sarmasanız bile bebeğinizi kucağınıza almanız, kalp atışınızı duyması onu rahatlatacaktır.

Tekdüze bir ritim dinletin

Bebeğiniz anne karnındayken annesinin kalp atışlarını duymaya alışkın olduğu için doğduktan sonra da annesine yakın olma isteği duyacaktır. Ritmik müzikler, ninniler çalarak veya söyleyerek de bebeğinizi rahatlatabilirsiniz. Ayrıca pek çok ebeveyn çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinesinin sesiyle bebeklerinin sakinleştiğini ve bu sesler sayesinde bebeklerinin daha rahat uyuduklarını belirtiyorlar. Ancak kesinlikle bebeğinizin makinelerin üzerlerine koymayın sadece yanlarında çalıştırarak seslerini duymalarını sağlayın.

Bebeğinizi sallayın

Pek çok bebek sakince sallanmayı severler. Sallanırken rahatlarlar ve sakinleşirler. Onu yürürken kucağınızda sallayabilir veya sallanan bir sandalyede oturarak sizin sallanmanızı hissetmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bazı bebekler de araba hareket halindeyken rahatlayarak uyurlar.

Bebeğinize masaj yapın

Bebeğinize masaj yapmak, sırtını nazikçe sıvazlamak veya karnını ovalamak bebeğinizi çok rahatlatacaktır. Eğer kucağınızda kıvrılmış bir pozisyonda dururken rahat hissetmiyorsa onu daha dik tutabilirsiniz. Bazı kolikli bebekler karınlarının ovuşturulmasıyla rahatlayabilir ve sakinleşebilirler.

Bir şeyler emmesine izin verin

Bazı yenidoğan bebekler emmeyi çok severler. Emziklerini ya da parmaklarını emerek rahatlayabilirler. Emme sırasında bebeğinizin kalp atışı düzenli olacak, midesi rahatlayacak ve sakinleşecektir.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap