» » SONRAKİ ÇOCUĞUM DA DOWN SENDROMLU OLUR MU?

Selam.benim ilk cocugum oğlan oldu down sendromlu olarak.benim yine oğlum olursa yine down sindromlu ola bilme riski varmidir.tesekkurler okudugunuz icin.
---

Down sendomu riski anne yaşı ilerledikçe artan bir risktir. Bir kere down sendromlu bebek doğuran bir annenin bir daha down sendromlu bebek doğurmayacağı garanti edilemez, bu bir ihtimaldir. Bebeğinizin kız veya erkekolması ile ilgili bir durum değil bu. Bir dahaki bebeğiniz kız da olsa erkek de olsa down sendromu (trizomi 21) olma riski olabilir ancak bu düşük bir risktir.
Bu konuda endişe ediyorsanız bebeğin kız veya erkek olmasından ziyade doğum öncesi tarama testleri ile riskin belirlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu konuda çok detaylı yazılarım mevcuttur web sitemde. Bu testler nedir? ne işe yarar? down sendomunu doğumdan önce tespit etmek gerekir mi? ne kadr tespit edilebilir?  gibi bir çok sorunun cevabı var bu yazılarda.
Üçlü ve dörtlü etst gerekli mi neden yapılır : http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/uclu-ve-dortlu-test-gerekli-mi-neden.html
Doğum öncesi tarama testleri: http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/gebelikte-hamilelikte-zeka-testi-nedir.html 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt