Kramplar şeklinde gelen ufak kasılmalar; uzun süre ayakta kalmak, oturmak, yatmak, vücudun susuz kalması gibi nedenlerden olabilir. Bu durumda pozisyon değiştirmek gerekebilir. Yani ayakta ise oturmak, çok uzun süre oturup yatmışsa gezinti ve bol su tüketilmesi gibi. Kas dokusunun kasılma ve gevşeme özelliği olması nedeni ile bebeği taşıyacak büyüklüğe gelir. Anne adayının bu kasılmaları ilerleyen haftalarda hissetmesi zordur. Fakat bu kasılmaları son haftalarda hisseden anneler paniğe kapılarak doğumun başladığını düşüne bilmekle birlikte telaşlansalar da bunlar yalancı kasılmalar yani yalancı doğum ağrıları olabilir.
Bu ağrılar düzensiz gelir gider ve kısa saniyeler sonra son bulur. Bu ağrılar anne adayını rahatsız ediyor ise bol su, meyve suyu veya ılık bir duş alınarak kendilerini rahatlatabilirler. Gebelik esnasında meydana gelen bu kasılmalar hamilelik süresince rahim büyüdükçe hissedilecektir. Bu esnada bebek de büyümektedir. Bu durumda meydana gelen kasılma problemleri anne adayını huzursuz etse de çünkü bu kasılmalar gece uykusundan uyandıran ani ağrılar istem dışı kaslardaki hareketlerden kaynaklanmaktadır.
Düzenli yürüyüş bol su içmek zengin beslenmek egzersiz yapmak kasılmaları az da olsa önleyecektir. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız duasıyla…