» » Gebelikte ( Hamilelikte ) Ne Kadar Kilo Almalı ?


Gebelik döneminde 9 -12 kg ağırlık kazanımı normaldir, ancak gebeliğe fazla kilo ile başladıysanız 7 - 8 kg ile gebeliği tamamlamak da mümkün olabilir. Eğer ikiz bebek bekliyorsanız ortalama 17 - 22 kg ağırlık kazanımı normal kabul edilir.

Bebeğin gelişimini sağlayabilmek için günlük alınması gereken enerji miktarına +300 kalorilik bir enerji ilavesi yapılması yeterlidir. Böylelikle tüm gereksinimler karşılanmış ve sağlıklı olan düzeyde, vücut ağırlığındaki artış sağlanmış olur. Gebelik dönemi annelerin biraz daha rahat olup bazen de kendilerini şımartma dönemi olarak gördükleri bir süreç haline gelebiliyor. Tam tersi durumda hissedip gebeliğini en düşük kilo ile tamamlamak isteyen anneler de oluyor. Her iki durumda aslında tercih edilmeyen bir düşünce biçimi. Çünkü gebelik özel bir dönem ve sorumluluğu fazla, bu dönemde kilo almak istemeyen anneler tatlı konusunda ve yağ konusunda daha kontrollü olabilirler, et-balık- meyve-sebze gibi protein ve vitamin mineral gruplarında sınırlama yapılmaması da önemli . Tatlı seçimlerinde de meyveli ve sütlü tatlılar tercih edilebilir. Şeker miktarını dengelemek amacı ile doğal bitki özelerinin tatlandırıcı etkisinden faydalanılabilir. Stevya bitkisi bu konuda tatlandırıcı alternatifi olabilir bu bitkinin yaprakları güçlü tatlandırıcı özelliğinden dolayı Güney Amerika’da, Paraguay’da yaşayan Guarani yerlileri tarafından yüzyıllardan beri kullanılıyor ve doğal olarak şeker tadı içeriyor.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap