hangi dönemler hamile kalınmaz,gebe kalınmayan günler,hamile kalınmayan günler,hamile kalmamak için ne yapmalı,gebe kalmamak için ne yapmalı,hamile kalmak istemiyorum,gebe kalmak istemiyorum ,hamile kalma riskinin az olduğu günler hakkında bilgiler


Merhaba korunmadan veya korunmayı unutarak eşimle ilişkiye giriyoruz ve kazayla gebe kalmak istemiyorum. Daha önce istemeden hamile kaldığım için kürtaj oldum . Hangi günlerde cinsel ilişkiye girersek hamile kalma şansı az olur veya hamilelik olmaz? Teşekkürler

Şu günlerde ilişkiye girerseniz gebe kalma riskiniz sıfırdır diye bir iddiada hiçbir zaman bulunamayız . Adet kanaması başlamadan bir hafta öncesi ile kanama başladıktan bir hafta sonrası arasındaki günler hamile kalma riskinin en düşük olduğu günlerdir ancak risk sıfırdır diyemeyiz. Adet kanaması (regl) olan dönemde risk nispeten en azdır. Bazen başka kanamaları hastalar adet kanaması sanabilir ve bu günlerde ilişkiye girerek hamile kalabilirler, veya başka nedenlerle istenmeyen gebelikler oluşabilir bu nedenle korunmadan ilişkiye girilen her dönemde, her günde çok az da olsa risk vardır deriz .Kadınlar için yumurtlama günleri, korunmasız cinsel ilişkide bulunmaları halinde gebelik olasılığının yüksek olduğu günlerdir.


Yumurtlama gününüzü şöyle hesaplayabilirsiniz:

1 adet döngünüzün süresi – 14 = X

X – 4 = Y

X ve Y günleri arasındaki günler sizin yumurtlama günleriniz yani gebe kalma ihtimalinizin en yüksek olduğu günlerdir.

Örneğin bir adet döngünüz 30 gün sürüyor ise; 30 – 14 = 16 16 – 4 = 12

12 -16. günler arasında korunmasız ilişkide bulunduysanız gebe kalma ihtimaliniz daha yüksektir. Bu günlerin dışındaki günler gebeliğin gelişme ihtimalinin daha düşük olduğu günlerdir. Yalnız önemle belirtmek isterim ki burada da ihtimaller söz konusudur; bu günlerin dışında kesinlikle gebelik oluşmaz denmesi doğru olmaz.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap