hamilelikte nasıl giyinmeli,gebelikte nasıl giyinmeli,hamilelikte nasıl kıyafetler seçmeli,gebelikte kıyafet seçimi nasıl olmalı,hamilelikte giyim hakkında bilgiler


 Hamilesiniz, karnınızdaki minik bebek büyümeye başladı ve artık eski pantolonlarınıza sığamıyorsunuz, sığsanız da rahat edemiyorsunuz. O halde giysi dolabınızda yeni bir sayfa açmanızın zamanı geldi.

Peki ne giyeceksiniz? Günümüzde hamileler için bazı firmalar şık ve rahat kıyafetler üretmektedir. Ve bu konuda hamileler arasında bir moda takibi bile söz konusudur. Eğlenceli alternatifler sunan tasarımlar, anne adayları için daha cazip konumdadır. 

Hamile giyiminde dikkat edilmesi gerekenler:

Hamileliğinizde günlük kıyafetlerinize çok önem vermelisiniz. Hamileliğiniz süresince kıyafet seçimi yaparken sizin için ön planda olması gereken şey; rahat, vücudunuzu sıkmayan, sentetik olmayan ürünler tercih etmeniz gerektiğidir. Giysiler bebeğinizi sıkıştırmamalıdır. Bedeninize küçük gelen giysilerinizi bu dönemde kendiniz ve bebeğinizin sağlığı açısından bir rafa kaldırmak uygun olacaktır.

Hamilelikte kilo alımıyla birlikte ayaklarda da şişlik olacağından ayakkabı tercihinizi buna göre yapmanız gerekmektedir. Ayakkabılarınız ayağınızı sıkmamalı, mümkünse topuksuz olmalı, kan dolaşımınızı olumsuz etkilemeyecek materyallerden oluşmalıdır.

Çoraplarınız bacaklarınızı fazla sıkmamalıdır. Böylece bacaklarınızda ouşabilecek dolaşım bozukluklarını engellemiş olursunuz. Ortopedik problemler sonucu oluşan doktor tavsiyesi haricinde, hamileliğiniz boyunca korse kullanmanız önerilmez. Çünkü korse sizi sıkacağı gibi kan dolaşımınızı da olumsuz etkileyecektir.

Hamile pantolonları günümüzde sıkça tercih edilen bir üründür. Çünkü yüksek beli ve belindeki ayarlı lastiği sayesinde hamileliğin hangi ayında olursanız olun kullanıma uygundur. Hamile elbiseleri, yüksek belli ayarlı hamile tulumları, şortları, etekleri tercih edilebilir. İnce kumaştan yapılmış bol, kısa yaz elbiseleri de yazın bunaltıcı sıcağına karşı hamileler için kullanışlı bir alternatiftir.

Her zaman kullandığınız iç çamaşırından 1 veya 2 numara büyük olanlarını kullanabilirsiniz. Gebelikte artan vaginal salgılardan dolayı oluşan akıntılar için ped kullanabilirsiniz. Ancak ped ve çamaşırınızı sık sık değiştirmeniz gerekir. Göğüsleriniz büyüdükçe eski sütyenleriniz rahatsız edici ve kullanılamaz hale gelir. Göğsünüzü sıkmayacak ince sütyenler bu dönem için idealdir.

İç çamaşırlarında özen gösterilmesi gereken konu; mantar enfeksiyonlarına ya da terlemeye neden olabilecek sentetik ve dar modellerden kaçınmanız gerektiğidir. Bunun nedeni kıyafet seçimi nedeniyle aynıdır, çünkü kan dolaşımı anne adayının sağlığı açısından çok önemlidir. Hamilelik döneminde annenin rahatlığı ve psikolojisi her şeyin üstünde gelmelidir.

Eşinizin dolabı sizin için başka bir alternatif olabilir. Özellikle yaz aylarında bunaltıcı sıcaklarda eşinizin bol tişörtleri ve şortları ile de rahat edebilirsiniz. Daha önce hamilelik geçirmiş yakınlarınızdan giysi konusunda yardım alabilir. Onların hamilelik döneminde giydiklerini de kullanabilirsiniz. Yaz aylarında mayo yerine bikini anne adayını sıkmaması açısından daha çok tercih edilir. Anne adayı kendini ve karnını güneşin zararlı ışınlarına karşı korumalıdır. Halka açık kalabalık havuzlara girerken mutlaka doktora danışmalıdır.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap