bebek hastalıkları,bebeğim niye ağlıyor,bebeklerde ateş hakkında bilgiler

Yeni bir anne olarak bebeğinizde neyin normal veya neyin anormal olduğu konusunda tam bir fikir sahibi olmayabilirsiniz. Ne zaman doktora başvurmanız gerektiğini kestiremeyebilirsiniz. Bu yüzden size faydalı olması açısından,konumuzu dikkatle okumanızı öneriyoruz



Bebeğim niye ağlıyor

Bebekler dünyaya ağlayarak gelir ve ondan sonra da oldukça sık ağlarlar.

Ağlamak, bebeklerin “kendi dillerinde” konuşmasıdır. Hem bebekler oldukça sabırsızdır ve yaşamak için gereken her şeyde başkasına bağlı oldukları için, isteklerinin hemen yerine getirilmesini arzu ederler. Ağlayan bebeğiniz size şöyle demektedir: “Sevgili anneciğim, ben ancak böyle konuşabiliyorum, onun için bu kadar sık ağlıyorum.

Karnım acıkmış, uykum gelmiş veya altım kirli olabilir. Belki de başka bir rahatsızlığım var veya yalnızca seni yanımda görmek istiyorum. Eğer aç olduğumu düşünüyorsan beni besle.

Böylece ben de ağlamamın bir işe yaradığını öğrenmiş olurum. Hele ki beslerken başımı okşar ve gözlerimin içine bakarsan! Eğer altım kirliyse lütfen değiştir, böyle kirli duramam ki! Yok eğer, başka bir nedenden dolayı ağladığımı düşünüyorsan, sen ne yapacağını bilirsin!” Aslında zaman geçtikçe, bebeğinizin ağlamalarının ne anlama geldiğini daha kolay anlayacaksınız. Örneğin, acıktığı zaman farklı, rahatsız olduğu zaman farklı şekilde ağladığını göreceksiniz. Gaz sancısı varsa aniden ağlamaya başlayacak ve sancısı geçince de aniden susacaktır. Bazen de bebekler, görünür herhangi bir neden olmadan ağlarlar.

Bebeğiniz belki de günün yorgunluğunu atmaya çalışıyordur. İlk ayının içindeki bebeklerde ağlarken göz yaşının olmadığını göreceksiniz. Gözyaşı daha sonra ortaya çıkacaktır. Tüm çocukluk çağı boyunca zaman zaman çocuğunuzun ağladığını göreceksiniz, ancak 3 aylıktan sonra bebeğiniz kendini daha iyi ifade etme olanağına kavuşacağı için ağlamaları azalacaktır.


Aç mı?
Susuz mu?
Altı kirli mi?
Gazı var mı?
Terlemiş mi?
Üşümüş mü?
Giysileri bir yerini sıkıyor mu?
Hasta mı? Ateşi var mı?
Pişikleri var mı?
Sıkılmış mı?
Yorgun mu?

Ateşi var Havalemi geçiriyor 

Bebeğinizin vücudunun tümünde veya bir bölgesindeki kasların şiddetli kasılıp gevşemesine havale adı verilir. Havaleler her yaşta olabilir ve birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Çocuklarda en sık görülen şekli ise, ateşle birlikte olan havalelerdir. Bazen ateşin ilk belirtisi havale bile olabilir. Ateşli havale, 6 ay ile 6 yaş arasındaki çocuklarda görülür. Havale geçiren çocukta geçici bilinç kaybı ile birlikte kollarda, bacaklarda veya tüm vücutta, 3 dakikaya kadar uzayabilen kasılmalar görülür. Daha sonra çocuğun bilinci açılsa bile çok huzursuz olurlar ve saatlerce hiç hareket etmeden uyuyabilirler.

Havale geçiren çocukta ilk yapmanız gereken, çocuğunuzu güvenli bir yerde, düzgün bir zemine yatırmaktır. Çocuğun ağzında herhangi bir madde varsa, bunun hemen temizlenmesi gerekir.

Ayrıca, dilini ısırmasını engellemek için, ağzına bir tahta kaşık konması faydalı olabilir. Aynı anda, ateşi düşürmeye yönelik olarak gerekli girişimleri başlatın. Daha sonra en kısa zamanda en yakın sağlık kuruluşuna veya doktorunuza götürmeniz gerekir. Havaleler, gözünüzü korkutsa bile aslında çocuğunuzda kalıcı bir olumsuz etki bırakmazlar.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap