» » RENKLİ MR ÇEKİLECEK, HAMİLE KALABİLİR MİYİM?

21 mart son adet tarihim ve o dönemden beri bebek sahibi olmak için korunmuyoruz. Ancak bir kaç rahatsızlık için dr a gittiğimde safra taşından şüphelenerek renkli mr çekilmesini istedi. Öncesinde ilaçlı su içilen bir mr  türüymüş. Yumurtlama dönemim henüz bugün, fakat ilk çocuğuma adetimin bittiği gün hamile kalmış biri olarak bu konudaki tavsiyenize ihtiyacım var.

---

MR çekilmesinin gebelik ve bebek üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Yalnız içtiğiniz ilaçlı suyun ne olduğunu bilemiyorum ancak prospektüsünde gebelik üzerinde olumsuz bir etkisi var mı yazar veya doktorunuza sorabilirsiniz.
Yalnız şöyle de bir durum var ki: MR ve içilen suyun hiçbir zararı olmasa bile (MR'ın zaten zararı yok gebeliğe) bu durumda korunmanızı ve safra kesesiyle ilgili teşhis netleşene kadar hamile kalmamanızı öneririm. Bu çok önemli çünkü buna benzer durumlarda hamile kalan bazı hastalar daha sonra hamilelikte hastalıklarının tedavisi daha zor olacağı için bazı sıkıntılar çekebilmektedirler. Umarım MR sonucunda hiçbir hastalık saptanmaz ancak bir hastalık saptanırsa ve bunun fazla beklemeden ilaç tedavisi belki ameliyatı gerekir derlerse bu kez hamile olduğunuz için tedavi zorlaşabilir, uygulanan tedavinin bebek üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Bu nedenle bu tür durumlarda hastalarımıza tanı netleşene kadar korunmalarını ve hamile kalmamalarını öneriyoruz.
Gebelikte MR çekilmesi: http://jinekolojigebelik.blogspot.com/2014/10/gebelikte-tomografi-ct-bt-cat-ve-mr.html

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt