» » KAN UYUŞMAZLIĞI İLERİDE BEBEĞİMİ ETKİLER Mİ?

28 yasındayım 11 gun once ıkıncı kızımı sezeryanla dogum yaptım kan uyuşmazlıgı oldugu soylendı. ılk kızım A RH - ıkıncı kızım pozitıf bana iğne yapıldı ama ıkıncı kızım için ileride bir sorun olurmu beyin ve kalp gelısımınde su an saglıklı oldugu soylendı

---
İlk çocuğunuzun kan grubu (-) olduğu için zaten sizinle onun arasında rh etkileşimi söz konusu olmamış. (çocuk pozitif anne negatif olursa etkileşim olabilir) ikinci çocuğun kan grubu sanırım pozitifti ki bu yüzden doğumdan sonra size kan uyuşmazlığı iğnesi yapıldı. Bu durum sizin ikinci kızınızı etkilemez, ileride veya şimdi bir soruna sebep olmaz. (gebeliğinizde ileride soruna sebep olabilecek başka bir durum var mı bilmiyorum)
İlk defa pozitif kan gruplu bir bebek doğurduğunuz için bu durum onu etkilemez, yapılan iğne de zaten ikinci kızınızı korumak için değil bundan sonra üçüncü veya daha sonraki bebeklerinizi korumak amacıyla yapılmış aslında. Neden böyle olduğu alttaki linkte ayrıntılı olarak açıklanmıştır. 
Özet olarak bu durum ikinci kızınızla ilgili bir sorun yaratmaz. Yapılan iğne bundan sonra pozitif kan gruplu bir bebek doğurursanız onun korunmasını sağlar.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt