» » GEBE KALMIŞ OLABİLİR MİYİM?

37 yasinda iki cocuk sahibi saglikli ve calisan bir anneyim.
biri 20 digeri 15 yasinda iki kizim var son adettim 27 mart 2012 basladi 31 mart 2012 adettimin son günü idi ve cinsel beraberlik oldu cok hafif bir kanamam oldugunu yani pembemsi renkde iliskiden sonra fark ettim esim vajinama bosaldi
kendisi 50 yasinda hamile kalmış olabilirmiyim cok merak ediyorum. lütfen Bir cevap verirseniz cok memnum olacagim ve rahatyacagim .
bundan tam bir yil öncede böyle birsey oldu iki hafta korunmadik fakat hamile kalmadim simdi bilmiyorum yaşla ilgisi varmi yoksa baska bir sorunmu var…
vereceginiz cevap ve yardimlariniz icin simdiden cok tessekkürler.
---

Adet kanaması olan günlerde veya adetin son günü girilen ilişkilerde hamile kalınması mümkündür ancak bu çok düşük bir ihtimaldir. Adetin son günü gerçekleşen ilişkiden sonra kanama veya lekelenme olması doğaldır. Hamile kalma konusunda erkeğin yaşı önemli değil, kadının yaşı önemlidir. Kadınlarda 35 yaşından sonra hamile kalma yeteneği (over rezervi) azalsa da menopoza girene kadar devam eder. Özet olarak sizin adetin son günüyaşadığınız bu ilişkiden dolayı hamile kalma şansınız çok çok düşük ancak imkansız değil. Kesin neticeyi öğrenmek için bir dahaki adet döneminize kadar beklemeniz ve adet gecikmesi yaşarsanız gebelik testi yaptırmanız gerekir. Adet gecikmesi gerçekleşmeden önce test ile gebelik belirlenemez.
Aşağıdaki linkte ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz:
Gebelik testi: http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/gebelik-testi-hamilelik-testi_25.html 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt