» » HAMİLELİK İÇİN KANDA HCG DEĞERİ KAÇ OLMALI?

İlk hamile olduğumu öğrendiğimde kan değerim 202 ertesi günü bir daha baktırdık 207 çıktı. 10 gün sonra baktırdığımızda 357 çıktı nasıl olması gerekir? Dr düşük dedi ne yapabiliriz tavsiyeleriniz nelerdir?
---

10 gün sonra bakılan değer çok daha yüksek olmalıydı bu nedenle normal bir gebelik olmadığı kesin gibi. Ancak muayene ve ultrasonografiyi yapan ben olmadığım için yine de verdiğim hiçbir bilgi kesin değildir, doktorunuza danışmadan emin olamazsınız. Normal bir gebelik değilse ya düşük, ölü gebelik gibi bir durum veya dış gebelik olma ihtimali de vardır. Dış gebelik olma ihtimali daha düşüktür, düşük olasılığına daha sık rastlıyoruz. Bu durumlardaki hastalarımızda B-HCG kan değerlerini takip etmeye ve ultrason takibi yapmaya devam ederiz, bhcg değeri sıfır oluncaya kadar takip devam etmelidir. 
Doktor takibine aksatmadan devam etmenizi öneririm.
B-HCG kan değeri hakkında bilgi:
http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/hcg-hormonu-ve-kanda-gebelik-hamilelik_25.html
Dış gebelik hakkında bilgi:
http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/hcg-hormonu-ve-kanda-gebelik-hamilelik_25.html
Normal bir hamilelik için kanda HCG değerlerinin daha hızlı artması gerekir. Yaklaşık iki günde bir hcg değerleri iki katına çıkar normal gebeliklerde. İlk aylarda sabit kalan veya azalan hcg kan değerleri sağlıksız bir gebelik olduğunu gösterir. 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt