» » HAMİLE KALMA YÖNTEMLERİ

30 yaşındayım ve 3 yıldır evliyim, eşim 32 yaşında. Evlediğimizde 6 ay kadar korunduk sonrasında hiç korunmadık. Hamile kalamadığım için 1 yıldır tedavi görüyoruz, çok kere yumurtlama ve aşılama tedavileri yapıldı. Çok tahliller yapıldı ve hepsi normal çıktı. Bana rahim filmi yani hcg de çekildi ve o da normal çıktı. Sperm normal. Yani bu güne kadar hiç anormal tahlil çıkmadı. Buna rağmen çocuğumuz olmadı.


Hamile kalmak için dr tüp bebek yaptırabileceğimizi söyledi. Ama biz tüp bebek olasılığını en sona bırakmak istiyoruz. Başka hamile kalmak için hangi yöntemleri, yolları deneyebiliriz? Bitkisel yöntemler, kürler v.b işe yarar mı? Ne önerirsiniz... Balka ne tür tedavi yöntemleri var?
---

Sizde olduğu gibi hiçbir neden bulunmadığı halde, bütün tahliller normal olduğu halde gebe kalamama durumuna açıklanamayan infertilite denir, açıklanamayan infertilite yani nedeni bilinmeyen kısırlık hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Linkteki yazıda açıklandığı gibi kısırlık durumunda genellikle önce yumurtlama ve aşılama tedavileri uygulanır. Yumurtlama tedavileri haplar ile veya hergün yapılan iğneler ile uygulanabilir, bu konularla ilgili yazıların linklerini aşağıya ekliyorum. Bu tedaviler ile gebelik elde edilemezse tüp bebek yöntemi uygulanabilir. Sanırım bu yüzden doktorunuz size tüp bebek yöntemini önermiş. 

Bitkisel tedaviler, kürler, otlar, yiyecekler, bitkisel içecekler size vakit kaybından başka bir fayda sağlamaz, belki zarar bile getirebilir, bu konud ayrıntılı yazıma buraya tıklayarak ulaşabilrisiniz.

Tüp bebek tedavisi ile aklınızda kalması gereken önemli bir nokta bütün yöntemlerde olduğu gibi tüp bebekte de 35 yaşından sonra başarı azalmaktadır bu nedenle 35 yaşını geçirmeden bu yönteme başvurmak avantajınıza olabilir, tabi bütün bunları doktorunuza danışarak karar vermelisiniz.

Hamile kalmayı kolaylaştırmak için yöntemler:
http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/hamile-gebe-kalmayi-kolaylastirmak.html

Yumurtlama tedavileri ve aşılama yöntemleri (ovulasyon indüksiyonu):

Tüp bebek yöntemi:

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt