» » ADET DÖNEMİNDE HAMİLE KALMA OLASILIĞI RİSKİ

Adet dönemimde istemeden bir cinsel ilişkide bulundum, normalde hep korunuyoruz ama regl olduğum için korunmadık bu sefer. Adetliyken hamile kalma ihtimali nedir? Bebeğin daha çok küçük olduğu için hemen gebe kalmak istemiyorum.

---

Teorik olarak adet döneminde girilen cinsel ilişki sonucunda hamilelik olma ihtimali çok düşüktür ancak imkansız denilemez. Bazen başka tür kanamalar adet kanaması sanılabilir ve bu kanama esnasında girilen ilişkide kadın kendisini adetli sandığı için korunmayabilir ve sonuçta yumurtlama yakın zamanda gerçekleşmişse hamilelik oluşabilir, bu düşük de olsa bir ihtimaldir. Bu nedenle korunmadan girilen her ilişkide adet döneminde bile olsa gebelik ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır, gerekirse gebelik testi ve doktor kontrolü ile tedbir elden bırakılmamalıdır.

Gebelik nasıl oluşur:
http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/hamilelik-gebelik-nasil-olusur.html 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt