» » DOĞUM KONTROL HAPI VE KONDOMU SIRAYLA KULLANMAK

Nişanlımla sırayla korunmak noktasında anlaştık ve nasipse haziranda düğünüm var. Mayıs ayından itibaren hap kullanmaya başladı. 3. kutusu bittikten sonra bırakacak ve ben 3 ay boyunca kondomla korunmaya çalışacağım. Ben 3 ay kondomla korunduktan sonra nişanlım yine hapa başlayacak ve 3 kutu kullanacak.

Bu şekilde korunmanın herhangi bir mahzuru var mıdır? Nişanlım ben kondomla korunurken 3 ay hapa ara vermiş olacak. 3. ayın sonunda sıra ona gelecek ve hapa başlayacak. Bu ara hapın etkisini azaltır mı? Yani ona sıra geldiğinde, düzenli olarak hapları alacağını varsayarsak hapın koruyuculuğu ilk kutudan itibaren yine etkili olur mu?
---

Öncelikle şunu üzerine bastırarak belirteyim ki doğum kontrol hapları asla bir jinekoloji uzmanına muayene olmadan kullanılmamalıdır. Yukarıdaki soruyu bana yönelttiğinize göre bir jinekoloji uzmanına muayene olmadığınızı varsayıyorum. Doğum kontrol hapları her kadın için uygun değildir ve bilinçsiz kullanmalar bazı sakıncalar doğurabilir. Aşağıdaki linklerde doğum kontrol haplarının yan etkilerini ve risklerini bulabilirsiniz. Bahsettiğiniz şekilde sırayla bir korunma uygulaması jinekoloji pratiğinde yoktur o nedenle tavsiye ettiğimizi söyleyemem. Ancak hangi yöntemi kullanırsanız kullanın (kondom hariç) mutlaka doktora muayene olarak kullanılması gerekir.

Linkler:
http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/dogum-kontrol-hapi-oral-kontraseptifler.html
http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/dogum-kontrol-haplarinin-yan-etkileri.html

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt