» » BEBEĞİMİN KAFA VE BACAK GELİŞİMİ FARKLI

Bebeğimin kafa gelişimi 20 hafta 2 gün bacak gelişimi 23 hafta. Dikkat etmem gereken bişey varmı bu durum için? İlerde olursa riskim nedir? Bebeğimde bir sorun oluşturur mu?
---

Kafa ve bacak gelişimi çoğu zaman tam aynı olmaz, arada 1-2 hafta farka sıklıkla rastlanır. Bu durumda önemli olan ayrıntılı fetal anomali taraması yapılması ve sonucuna göre karar verilmesidir. Ayrıntılı fetal anomali taraması  hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Eğer ayrıntılı ultrasonda bir problem saptanmasa yapabileceğiniz başka bir şey yok, ultrason takiplerine devam etmek dışında. Daha önceden ikili veya üçlü testleri yaptırmışsınızdır ve yazmadığınıza göre muhtemelen normaldir. Ayrıntılı ultrasonun normal olması halinde bebeğinizde kafa-bacak konusu ile ilintili olarak bir problem çıkma ihtimali çok düşük. 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt