» » » » BOŞ GEBELİK NEDENLERİ

BOŞ GEBELİK KESESİ NEDEN OLUR? SEBEBİ NEDİR?
Boş gebelik kesesi (halk arasında su gebeliği) denilen durumda gebelik kesesi olulur ancak adından da anlaşılacağı üzere kesenin içerisi boştur yani kese içerisinde embriyo (bebek) yoktur.

Boş gebeliğin sebebi oluşan gebelikteki kromozomal anormalliklerdir. Aynen normal bir gebelikte olduğu gibi yumurta ve sperm hücresi birleşir ve oluşan yapı rahim içerisine yerleşir. Bu aşamadan sonra gebelikteki kromozomal anormalliklerden dolayı embriyo (bebek) hiç oluşmaz, sadece gebelik kesesi oluşur. Bunun dışında boş gebeliğe neden olan bir sebep tespit edilmemiştir, annenin kullandığı ilaçlar, yedikleri, içtikleri, yorulması, egzersiz yapması, yolculuk yapması, eskiden adet düzensizliği olması veya eskiden geçirdiği hastalıklar ameliyatlar çiftlerin sandıklarının aksine boş gebelik oluşması ile ilgili değildir.

Boş gebeliğin sebebi kromozomal bozukluklar olmasınana rağmen ileride tekrarlayıcı özellik göstermez. Boş gebelik sonrasında çiftlerin normal bir hamilelik ile bebek sahibi olmaları mümkündür.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt