» » » BOŞ GEBELİK BELİRTİLERİ

Boş gebelik belirtileri nelerdir?

Boş gebelik kesesi, su gebeliği, anrmbriyonik gebelilk, blighted ovum gibi isimlendirmeleri olan bu durum hamileliğin ilk aylarındaki gebelik kayıplarınının yarısından sorumludur. Dış gebeliğin belirgin ayırtedici belirtileri yoktur. Bu anne adaylarında her gebelikte olduğu gibi kasik belirtiler yani bulantı, kusma, halsizlik, yorgunluk, kasık ağrıları görülebilir. Gebeliğin boş gebelik olduğunu annenin şikayetlerini bakarak anlamak imkansızdır.

Boş gebelik hastalarında her zaman olmasa da bazen hafif lekelenme, kanama olabilir ve bu şekilde doktora başvurduklarında boş gebelik kesesi ultrasonla görülerek tanı konur. Ultrason muayenesi yapılmadan kesin tanı konulamaz. Bazı hastalarda hiçbir lekelenme veya kanama yoktur, herşey tamamen normal görünmektedir hatta hiçbir şikayet yoktur buna rağmen doktor muayenesi sırasında gebeliğin boş gebelik olduğu görülerek teşhis konur.

Boş gebelik hastalarının bir kısmı doktora başvurmadan önce evde kendiliğinden düşük yapabilirler. Bu durumda gebeliğin muhtemelen boş gebelik olduğu tahmin edilebilir ancak önceden ultrasonografi yapılmadığı için kesin teşhis söylenemez. Bu şekilde gebeliğini boş gebelik nedeniyle kaybeden ama sebebin boş gebelik olduğunu bilmeyen bir çok hasta vadır.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt