» » GEBELİKTE YATAK İSTİRAHATİ

Hamilelik sırasında çeşitli nedenlerle anne adayına yatak istirahi önerilebilmektedir. Bu yatak istirahati bazen tuvalet, banyo gibi zorunlu ihtiyaçlar hariç tutularak bazen ise kesin yatak istirahati şeklinde asla yataktan inmemek üzere planlanır. Bazı durumlarda gün içerisinde kısa süreli de olsa ayağa kalkmanıza, yürümenize, ufak tefek işleri yapmanıza izin verilebilir; bazı durumlarda bunlara da izin verilmez. Yatak istirahati bazı durumlarda hastanın evinde uygulanabilirken bazı durumlarda hastaneye yatırılarak uygulanması gerekir. Yatak istirahati bazı durumlarda bir kaç gün önerilirken bazı durumlarda haftalarca uygulanması gerekebilmektedir.

Yatak istirahati ile bebeğin aşağı doğru yaptığı ağırlık azalır ve rahim ağzına olan basınç azalır, böylelikle düşük ve erken doğum gibi durumlar bir ölçüde engellenebilir.

Gebelikte yatak istirahati gerektirebilecek bazı durumlar:
- Düşük tehtidi (Abortus imminens)
- Erken doğum tehtidi (Preterm eylem)
- Servikal yetmezlik (Rahim ağzında yetmezlik)
- Çoğul gebelikler
- Gebelik sırasında vajinal kanama olması
- Plasenta previa (Bebeğin eşinin önde olması)
- Dekolmen plasenta
- Oligohidramnios (Amnin sıvısının az olması)
- Daha önceki gebeliklerde düşük, erken doğum ve ölü doğum yaşanmış olması
- Tansiyon yüksekliği, preeklampsi
- Diabet
- İntrauterin gelişme geriliği (IUGR)

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt