Çocuklarımız hayatımızın ışıkları, gözümüzün nurudurlar.
Hepimiz onları mutlu, sağlıklı, başarılı görmek isteriz.”Çocuk Eğitiminde Anne Babaya 6 Öneri” yazımız bu konuda size yardımcı olacaktır
Bu hayalimiz çoğu zaman gerçekleşmeyebiliyor, fakat anne baba olmak, yılmadan sabırla, hayırlı evlat yetiştirmeyi amaçlamak değil midir?

Çocukların Duygularını Küçümsemeyin!
Çocuğunuz üzgün olduğunu, bir şeye kızdığını veya bir şeyden korktuğunu size bildirdiğinde, bu duygularını küçümsemek onla alay etmek, çocuğunuza yapacağınız en büyük kötülüklerdendir.
Size önerimiz, böyle bir durumla karşılaştığınızda, nedenleriyle beraber çocuğunuza ne yapması gerektiğini, nasıl davranması gerektiğini ona bildirin.
Ona böyle sevgiyle yaklaşıp, derdini dinleyip, yön göstermeniz, çocuğunuzu ferahlandıracak, aranızdaki bağı güçlendirecektir.

Kurallarınız Olsun!
Çocuklarınızla beklentileriniz hakkında konuşmazsanız, çocuğunuz nasıl davranması gerektiğini bilemez ki.
Kaçta yatmaları gerektiği, sokağa ne zaman çıkacakları, kaç saat oyun oynayacakları gibi kuralları siz koyun!
Bu sınırlar çocuğunuzun yararınadır, hudut nedir bilmeyen çocuk, kendi kurallarını kendi koymaya kalkar, bu hem anne hem de çocuk için büyük sorunlar doğurur.

Sevgi Önemli
Çocuğunuzun yanında eşinizi diğer çocuklarınızı sevdiğini hissettirin ki çocuğunuzun
sevgi konusunda bir barometresi olsun. Sevgi dolu ailede büyüyen çocuklar özgüveni yüksek ve topluma yararlı bireyler olurlar.
Böyle yaparsan anneni/ babanı terk ederim gibi çocuğa psikolojik baskı uygularsanız,
onun ruhuna derin yaralar açmış olursunuz.
Zaten boşanmış bir ebeveynseniz , eşinizden intikam için çocuğu ortada koz olarak kullanmak, çocuğa bunu davranışlarınızla sözlerinize göstermek ona yapabileceğiniz en büyük kötülüktür. Şunu unutmayın, eşinizden boşanmış olabilirsiniz ama çocuğunuzdan asla!

Cezada Haddi Aşmamalı
Çocuklarınızı sık sık olur olmadık şeylere cezalandırırsanız, özgüvensiz, mutsuz,
güvensiz çocuk yetiştirmenin en önemli adımını atmış olursunuz.
Çocukların kimi davranışlarını görmezden gelmelidir, sık sık azarlanan çocuk arsızlaşır,
ve normalde yapacağı şeyleri de yapmaz olur.

Çocuğunuzun İlişkilerine Çok Müdahaleci Olmayın
Çocuklarınızın öğretmeniyle, arkadaşlarıyla arasında geçen her pürüzde
müdahale ederseniz, bu durum onun olgunlaşmasını baltalar.
Ve o hep küçük birine sığınmaya muhtaç bir çocuk gibi kalır.

Aşırı Korumacılıktan Kaçının
Her sorundan, her sıkıntıdan çocuğunuzu korumak, aman benim çocuğum üzülmesin diye sürekli onu şımartmak, çocukta şişirilmiş benlik duygusuyla narsizme yol açar,
Çocuk, dünyanın kendi etrafında döndüğünü, hayatın çaba göstermeye değer olmadığını, her istediğini kolaylıkla elde edebileceği gibi yanlış sanılara kapılır.
Böyle olmadığını gördüğünde de hayal kırıklığına uğrar, depresif bir kişilik çıkar ortaya.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap