Lohusa şerbetinin yapılışı hakkında merak ettikleriniz… Lohusa şerbeti için gereken malzemeler nelerdir? Loğusa şekeri nedir, nerelerde bulunur? Lohusa şekerinin tarifteki işlevi nedir? Bu şekeri bulamazsak yerine ne koyabiliriz? Hangi baharatların konması şart, hangileri ağız tadına göre eklenebilir? Şerbetin üzerine hangi kuruyemişler eklenebilir, bunlar nasıl inceltilmiş olmalı? Lohusa şerbeti kaynatırken malzemeler hangi sırayla eklenir, ne kadar kaynatılır? Baharatlar şerbete ne zaman, nasıl eklenir? Lohusa şerbeti geleneksel olarak ne zaman, hangi ziyaretçilere ikram edilir? Sıcak mı soğuk mu ikram etmek daha makbul? Nasıl bir kapta ikram etmeli? Üzerine ne serpilmeli? Yanında ne tür yiyecekler ikram edilebilir, tatlı mı tuzlu mu iyi gider? Lohusa şerbeti dolapta ne kadar süre bekleyebilir?

Lohusa şerbeti yapmak çok eski bir adettir. Doğum için hazırlık yaparken lohusa şerbetini de unutmamak gerekir.

Tebriğe gelen akrabalara, yakınlara ve arkadaşlara sıcak ya da soğuk olarak ikram edilir. Sıcak lohusa şerbetine toz fındık veya toz şanfıstığı, soğuk şerbete de özellikle file badem çok yakışır. Genellikle bebeğin anneannesi ya da babannesi şerbet için alışveriş yapar ve doğuma şerbeti hazır eder.

En güzel lohusa şekerinin adresi hiç şüphesiz Eminönü Hacı Bekir’dir. Ölçüyü ayarlamak konusunda tereddütünüz olursa, Aktarlarda satılan hazır lohusa şerbeti paketlerinden de alabilirsiniz. Hastanede ve evde ikram etmek için ayaklı mika bardaklar temin edebilir ve bardakları bebeğin cinsiyetine göre pembe ya da mavi kurdelayla süsleyebilirsiniz. Ufak bir dokunuşla bu bardaklar çok şık sunum yapabileceğiniz kadehlere dönüşebilir.

Aile büyüklerinden şerbeti hazırlayacak kimse olmazsa, lohusa şerbeti yapan firmalardan şipariş üzerine satın alabilirsiniz. Annenin sütü için de yararlı olduğundan çok iyi bir besin kaynağıdır. Ama mis gibi kokusuna ve nefis tadına kanıp kiloları unutmamak şartıyla!

Lohusa Şerbeti Tarifi:

Malzemeler:

1 kg lohusa şekeri

1 paket karanfil

3 litre su

2 çorba kaşığı toz şeker

Süslemek için çekilmiş fındık

Yapılışı:

Bütün malzemeyi büyükçe bir tencereye koyun. Kapaksız kaynatın. O kadar çok kaynatın ki suyun 1 litresi buharlaşsın. İsteyene soğuk, isteyene sıcak fındık süslemesiyle servis edin.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap