doğumda hastane odası süsleme,doğumda hastane odası nasıl süslenir,doğumda hastane odası ikramı,doğumda hastane odası süslemek için nelere dikkat edilmeli, hastane odası süsleme hakkında bilgiler


Tatlı bekleyişin son hazırlıklarıdır hastane odası süslemeleri. 9 ay sabırla beklediniz, karnınızdaki minik hayat daha şimdiden hayatınızda hiç yaşamadığınız duyguları tattırdı size. Bebeğinize kavuşacağınız bu mutlu sona gidiyorsunuz. Bütün hazırlıklarınız tamam. Heyecanınız dorukta.

Geriye sadece hastane odanızla ilgili yapmanız gereken hazırlıklar kaldı. Doğum odası hazırlıkları artık çok popüler. O kadar ki, artık her doğum odası birbirinden renkli dekorlara sahip. İster profesyonel bir firma ile anlaşın,ister odanızı kendiniz hazırlayın, doğum odası süslemeleri anne adayının doğuma yaklaşma gerilimini azaltıp rahatlatan, onu mutlu eden ve eğlendiren bir hazırlıktır.

Doğum odası, anne ve bebek için olabildiğince hijyenik ferah ve havadar olmalıdır. Yeni anneyi rahatsız edecek fazla aksesuardan, fazla ikramdan ve doğumun ilk anlarında fazla ziyaretçiden kaçınılmasında fayda vardır. Çünkü anneliğin ilk günü hem en güzel hem de en yorucu gündür.

Anne, normal doğum yapsa bile doğum sonrası yorgun olur ve ilk gün bütün enerjisini bebeğine vermek ister. Dolayısıyla ilk gün özellikle ilk saatler ziyaretçi sayısını ve ziyaret süresini minimumda tutmakta fayda vardır. Hastane odanızı süslerken, dekor renkleri bebeğin cinsiyetine uygun olarak seçilir.

Odanın kapısı tüllerle fiyonklanıp önüne; anne adayının zevkine göre, ağzında minik bebek taşıyan leylek figürü, büyük bir kelebek, yeni doğmuş bir bebek figürü, kanatları büyük sempatik bir melek figürü gibi farklı dekorlar uygulanabilir. Seçilen dekor; oda süslemelerinin temasını oluşturur. Bu temanın paralelinde kullanacağınız minyatür aksesuarlarla ve tüllerle, ziyaretçileriniz için güzel bir çikolata sepeti hazırlayabilirsiniz.

O güne ait yazısı olan minik bir kartı çikolatalarınıza iliştirebilir, ziyaretçilerinize hoş bir anı hediye edebilirsiniz. Uygulayacağınız temaya ve renge uygun olarak anne adayının yatak başını süslenebilir. Uygun renkteki bir kaç balon, odayı daha sempatik bir hale getirebilir.

Anneye ve bebeğe sakıncası olabileceği düşüncesiyle günümüzde bir çok hastane, odalarına çiçek kabul etmemekte ve çiçekler hastanenin lobisinde bulunan bir odada ya da oda kapısı dışında anne hastaneden çıkana dek bekletilemektedir. Bu durumu göze alarak; doğum öncesi gelebilecek ziyaretçilere minik bir davetiye hazırlayarak o günü duyurabilir, davetiyenin altına yazacağınız bir notla ziyaretçilerinizden; çiçek getirmeleri yerine bir yardım kuruluşu ya da herhangi bir doğa derneğine, doğacak bebeğinizin adına bağış yapmalarını rica edebilir. Böylece, ebeveynliğinizin bu ilk gününe duyarlı davranışınızla anlamlı bir merhaba demiş olursunuz.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap