» » » » Doğum refakatçisinin rolü


Doğuma girmek ayrıcalık ister! Sizinle doğuma girecek kişi, yeni bir hayatın başlangıcına tanık olduğu için gurur duymalıdır. Ama orada olma sebebi nezaketten çok daha fazla anlam içerir!

Mucizeyi paylaşmak 
Bir bebeğin doğumuna tanıklık etmek harika bir tecrübedir. Çoğu zaman bu olağandışı anı paylaşan bebeğin babası olur ama en yakın arkadaşınızı, annenizi veya kız kardeşinizi de tercih edebilirsiniz. Önemli olan seçtiğiniz kişinin tamamıyla güvendiğiniz, çok kolay anlaştığınız ve olaylar kötüleştiğinde tereddütsüz destek verebilecek bir kişi olmasıdır. Birden fazla kişinin sizinle birlikte olmasını da arzu edebilirsiniz. Eğer öyleyse eşinize doğumun uzaması durumunda destek için bir kişinin daha olmasının faydalarından bahsedin. Üstelik böyle bir durum herhangi bir sebepten dolayı refakatçinizin gelememesi halinde bir yedeğin olmasını da sağlar. Aile üyelerinin ve dostlarınızın büyük bir çoğunluğu zaten hiç tereddüt etmeden bu mucizeye tanıklık etmek isteyecektir.

Görev tanımı 
Doğum refakatçisinin görevi önemlidir. Yapacağı şey sadece tutulacak, sıkılacak bir el sağlamak veya anneyle birlikte yüksek sesle hızlı hızlı solumak değildir. Asıl görevi tam destek ve cesaret vermek, doğum esnasında anneyi mümkün olduğunca rahat ettirmektir. Büyük gününüzde her kaprisinize olumlu tepki vermeye hazır, siz her beş dakikada bir fikrinizi değiştirdiğinizde bunalmayacak, sizinle odayı adımlamaktan veya yere çömelip öğrendiğiniz tüm pozisyonları denemekten mutlu olacak, aklınız karıştığında veya aniden odayı terk etmesi istendiğinde saldırganlaşmayacak, zor zamanlarda kuvvetli kalan ve siz parçalandığınızda bile kaya gibi sert olan, son olarak da sizin yerinize konuşabilen, düşünce ve duygularınızı temsil eden, doğumunuz sırasında kendinizin yapmaya gücünüzün olmadığı her şey için destek veren birine ihtiyacınız var.

 Sorumluluk devasa ama hediyesi ondan da büyük. Size doğumda yardımcı olacak refakatçiniz tüm inanılmaz süreci tecrübe edecek, bebeğinizin dünyaya merhaba diyen başını ilk o görecek ve göbek kordonunu kesme şansına sahip olabilecek. Tıbbi bakıma ihtiyacınız olduğunda, doğumdan sonra kendinizi bitkin hissederseniz veya herhangi bir sebepten bebeğin doğumhane dışına çıkarılması gerekirse yeni doğan bebekle ilgilenmek de onun görevi olacak. Doğuma yardımcı olan ortağınız doğumda çok şeye dayanmak zorunda kalacak ama güzel yeni doğan bebeği kucakladığı anda her şey unutulacak. 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap