» » ZOR DOĞUM HUZURSUZ BEBEĞE SEBEP OLABİLİR

Yapılan bazı çalışmalarda doğumu zor geçen ve vakum-forseps gibi müdahaleler gereken annelerin bebeklerinin doğumu rahat geçen veya sezaryen olan annelerin bebeklerine göre daha huzursuz, daha stresli olduğu belirlenmiştir. Bu tür zor doğumlarda kordon kanında kortizon (stres hormonu) daha yüksek saptanmıştır. Bebeklerdeki huzursuzluğun da bu hormonun etkisine bağlı olabileceği düşünülmektedir.

Son olarak Çin'de 4190 bebek üzerinde yapılan bir çalışma buna benzer sonuçlar vermiştir ve sezaryenle doğan bebeklerin müdahaleli zor doğumla doğan bebeklere göre daha sakin olduğunu göstermiştir. (Kaynak)

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt