Yukarıda bahsedilen yönetmelikte tüp bebek uygulamalarında uyulması gereken kurallar, tüp bebek merkezlerinin sorumlulukları düzenlenmiştir. Yapılan en önemli değişikliklerden birisi tüp bebekte transfer edilecek embriyo sayısında getirilen kısıtlamadır. Bu kısıtlamayı yapmaktaki başlıca amaç ikiz, üçüz gibi çoğul gebelikleri önlemektir. Tüp bebek uygulamalarında çok sayıda embriyo transfer edilmesi gebelik oluşma şansını arttırır ancak oluşan gebeliklerde çoğul gebeliğe rastlanma şansı da çok artmaktadır. İkiz, üçüz. dördüz gebelikler erken doğum, bebek ölümü gibi bir çok riski beraberinde getirdiği için istenmeyen durumlardır.
Yönetmelikte transfer edilecek embriyo sayısı şu şekilde belirtilmiştir:
- 35 yaşın altındaki adaylara birinci ve ikinci tüp bebek denemelerinde sadece 1 tane embriyo transfer edilebilir. Üçüncü ve sonraki denemelerde "en fazla" iki embriyo transfer edilebilir. Birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır.
- 35 yaşında veya daha büyük olan adaylarda tüm tüp bebek denemelerinde en fazla 2 tane embriyo transfer edilebilir.
- 3 veya daha fazla embriyo transferine hiçbir halukarda izin verilmemektedir.
Embriyoların saklanması:
Yönetmelikte tüp bebek uygulamasında fazla sayıda embriyo elde edilirse bunların saklanabileceği belirtilmektedir. Saklanma işleminde eşlerin her ikisinin rızası alınmalıdır. Embriyo saklama süresi en fazla 5 yıl ile sınırlanmıştır. 5 yıldan daha uzun süre saklama ancak sağlık bakanlığından izin alınabilirse mümkümdür. Saklama boyunca her yıl eşler saklanmanın devam etmesi için taleplerini bildirir dilekçe vermek zorundadır.