» » GERİ ÇEKME YÖNTEMİ İLE HAMİLE KALINIR MI?

27.10.2014'de 8 haftalık düşük sonucu kürtaj oldum. Düşüğün ardından 5. gün doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. 15-20 gün sonra eşimle 2 defa ilişkiye girdik bu ilişkilerde ayrıca ertesi gün hapı kullandım. İlacımın bitmesine 1 hafta kala ve ilacın bittiği gün tekrar ilişki yaşadım bu ilişkilerde eşim geri çekilme yöntemi kullandı. Hamile olma olasılığım var mıdır?
---

Bu tür sorulara net yorum yapmak mümkün değildir. Ancak doğum kontrol haplarına ilk ay çok güvenmemek gerekir, sonraki aylarda unutma olmadıkça çok güvenilir derecede koruma sağlar. Siz de zaten ilk ay çok güvenmediğiniz için ertesi gün hapı kullanmışsınız. Hapların bitmesine yakın günlerde geri çekme ile olan cinsel ilişki sonucunda adet kanamasına yakın günler olduğu için hamile kalma ihtimali çok düşüktür ancak imkansız denilemez. Bu nedenle çok az da olsa risk var demek doğru olur.

Geri çekme yöntemi hakkınd bilgi:
http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/geri-cekme-coitus-interruptus.html

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt