» » » » » GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) BEL AĞRISI NASIL GEÇER?

Bel - sırt ağrılarının hafiflemesi, azalması için öneriler:
- Gebelikte karında ağırlaşma ve eklemlerde gevşemeye bağlı olarak duruş değişir. Vücudun duruşunu doğru biçimde yani göğüs ileride, kamburlaşmadan, baş dik, omuzlar geriye doğru olacak şekilde tutmak bel sırt ağrılarını azaltacaktır.
- Hamilelikte ayakkabılar çok az topuklu olmalıdır. Tamamen düz tabanlı veya uzun topuklu ayakkabı tercih edilmemelidir.
- Yerden bir eşya alırken dizleri bükmeden sadece belden eğilerek almak sakıncalıdır. Dizleri bükerek çömelmeli ve aldıktan sonra aynı şekilde doğrulmalıdır.
- Gebelik döneminde sırt üstü yatmak yerine yan yatmak sırt ağrılarını azaltabilir.
- Çok yumuşak yatak kullanmamak gerekir.
- Sndaleyde otururken belin arkasına bir destek yastık koymak faydalıdır.
- Egzersiz yapmak bel ağrılarını azaltmak için en faydalı yöntemlerden birisidir. Gebelikte egzersiz ve spor hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
- Beli destekleyen kemerler kullanılabilir.
- Hamilelik boyunca fırsat buldukça bacaklarınızı yüksek bir yere koyarak uzanın ve bol bol dinlenin.
- Ayakta uzun süre durmayın.
- Uzun süre yürümeyin.
- Ağır eşyalar kaldırmayın.
- Bele ılık-sıcak pedler, havlular uygulamak veya masaj yaptırmak faydalı olabilir.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt