» » DEMİR İLAÇLARI HAMİLE KALMAYI ENGELLER Mİ?

Benim demir eksikligim var ve bu yuzden demir ilaclarini kullaniyorum. Hamile olmak istiyorum, acaba bu ilaclar hamile kalmama engel mi?
---

 Demir ilaçlarının (halk artasında kan hapı, kan ilacı gibi de adlandırılır) hamile kalma üzerine hiçbir etkisi olmaz. Tersine kansızlık düzelmeden hamile kalmak gebelik ve doğum konusunda bazı risklere neden olabilir. Bu nedenle kansızlık (anemi) olan hastaların hamile kalmadan önce tedavi olmaları önerilir. Ayrıca gebelik boyunca da demir ilaçlarına devam edilmesi önerilir.

 Gebelikte demir ilacı kullanımı hakkında detaylı bilgi:http://jinekolojigebelik.blogspot.com.tr/2014/10/hamilelikte-gebelikte-demir-ilaci-kan.html 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt