» » BEBEĞİN KALBİ DURMUŞSA İDRARDA HCG ÇIKAR MI?

Son adetim 21 nisan. 26 mayısta BHCG yaptırdım ve sonuç 208 çıktı. 3 haziran gece ve 4 haziran sabah çok az kanama oldu. 3 ayrı doktora gittim. İlki düşük yok, ama düşecek dedi. İkincisi düşük değil dedi ve progestoron verdi. Diğer doktorsa, progestoronu kesmemi istedi çünki bebek sağlıksız diye düşündü. Kalp atışlarını duymadı. Acaba böyle bir kanama sonucu bebek sorunlu doğabilir mi? Şu an kalp atışının duyulmaması normal mi? Ya da artıkbebeğin kalbi durmuşsa idrarda hcg çıkar mı?
---

Verdiğiniz bilgiler bebeğinizin sağlığı veya canlılığı hakkında fikir yürütebilmem için yeterli değil Ancak şu önerilerde bulunabilirim:
- Bebeğinizin yani gebeliğinizin sağlıklı olup olmadığını anlamak için 208 çıkan b-hcg değerini 2-3 gün sonra tekrar etmek gerekir. Eğer tekrar da yükselme olmaz veya daha düşük bir değer çıkarsa gebelikte problem var demektir. Düşük veya ölü gebelik gibi...
Gebelik ölü olsa bile vücuttan tamamen atılana kadar idrarda ve kanda HCG görülmeye devam eder. Ancak canlı olan gebeliklerde bu HCG değeri giderek artarken ölü olan gebeliklerde artmaz veya azalır.
Bu tür ilk aylarda olan kanamalar bebeğin sağlıksız veya sakat, anomalili doğmasına neden olmaz. Bu tür kanamalarda gebelik ya düşükle sonuçlanabilir, embriyo ölebilir; ya da düşük olmadan canlı olarak devam eder gebelik. Canlı olarak devam ederse bu kanamadan dolayı bir zarar görmez veya özür olmaz bebekte. 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt