» » » BEBEĞİN ENSE KALINLIĞI NASIL ÖLÇÜLÜR - VİDEO İZLE

ULTRASONDA FETAL ENSE KALINLIĞI (NT) ÖLÇÜMÜ:
Hamilelikte (gebelikte) ultrasonla bebeğin ense kalınlığı ölçülmesi doğum öncesi tarama testlerinin önemli bir parçasıdır. Ense kalınlığı ölçümü ve halk arasında zeka testi denilen diğer tarama testleri hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilrisiniz.Ölçüm sonucu bir kaç milimetre olarak belirtildiği için ölçümdeki ufak değişmeler bile bazen sonucu etkileyebilir. Bu nedenle tecrübeli bir uzman tarafından yapılması şarttır.

Bebeğin ense kalınlığı ne zaman ölçülür?
Ense kalınlığı ölçümü hamileliğin 11 hafta ile 13 hafta 6 gün arasındaki döneminde yapılan bir işlemdir.  Ense kalınlığı ölçümü bebeğin pozisyonunun uygunluğuna göre değişmekle beraber ortalama 10 dakika (bazen daha çok) süren dikkat ve tecrübe gerektiren hassas bir işlemdir.

İşlemin nasıl yapıldığını merak eden hastalar için kısaca özetleyen bir video aşağıdadır. Bebeğin ense kısmında işaretlenen sarı kısım ense kalınlığıdır.


Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt