» » » » OMEGA 3 HERKES İÇİN!!!!



Omega 3 bir yağ asididir.Vücutta üretilmez ,dışarıdan alınması gerekir. Kalp ve damar sağlığına olumlu etkileriyle bilinen omega 3 'ün başka birçok faydaları da mevcuttur:



-Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskimizi azaltır.

-Bağışıklık sistemini güçlendirir.

-Kanın akışkanlığına yardımcı olur.

-Hamilelerde erken doğum tehdidini önleyici ve doğumda bebek ağırlığını arttırıcı etkileri olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar mevcuttur.

-Çocukların öğrenme kapasitesini olumlu yönde etkiler.

-Hamilelerde kullanımı bebeğin beyin,sinir ve görme yeteneklerini sağlıklı yönde geliştirir.

-Göz hastalıklarında makula dejenerasyonunun gelişmesini önler.

-Depresyon ,hipertansiyon ve alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürür.



Omega 3 herkesin bildiği balık yağında en çok bulunur. Ama özellikle deniz balıklarından sardunya,uskumru,somon,ringa balığı yüksek oranda omega 3 içerir.Keten tohumu,semizotu,ceviz,fındık,badem,yeşil yapraklı sebzeler de omega 3 barındırır.Bu besinlerden yeterli oranda tüketmiyorsanız doktorunuza danışarak omega 3 tabletlerden yararlanabilirsiniz.


Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap