Geçirilmiş genital siğil (kondilom) öyküsü olan veya gebelikte aktif siğil tespit edilen hastalardan mutlaka smear testi alınmalıdır.Gebelik süresince smear testi yapılabilir;bundan korkmamak gereklidir.
HPV virüsü gebelikte anneden bebeğe geçmez.Virüsün geçiş şekli normal doğum sırasında bebeğin direk doğum kanalından geçmesi ile oluşur.HPV yenidoğan bebeğin solunum yoluna yerleşerek Juvenil Laringeal Papillomatozis denilen bir kanser türüne sebep olabilir.Bu çok ciddi bir hastalıktır.Her 400 aktif HPV si olup normal doğum yapan gebenin birinin bebeğinde bu probleme rastlanabilir.Onun için doğum seçenekleri (vajinal doğum veya sezeryan ) riskleri anlatılarak , mutlaka aile ile konuşulmalıdır.
Eşin (erkeğin) HPV taşıyıcısı olmasının veya aktif genital siğili olmasının fetusa bir zararı yoktur.Böyle durumlarda , cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanılması önerilir.
Hamilelerde genital siğil tedavisinde yakma ve dondurma işlemi uygulanabilir.Lokal anestezi rahatlıkla yapılabilir.Gebe olmayan bayanlarda kullanılan kremler fetus için toksiktir, hamilelerde kullanılamaz .
Hamilelerin mutlaka genital bölgelerini siğil açısından kontrol etmelerini ve düzenli smear testini ihmal etmemelerini öneririm .