» » Hamilelikte ( Gebelikte ) Beslenme

Anne karnındaki bebeğin yeterli ve uygun beslenmesi hepimizin bildiği gibi çok önemlidir. Bebeğin zekâ gelişiminin ¾ ‘ünün anne karnında olduğu göz önüne alınınca beslenmenin ne derece önemli olduğu da ortadadır. Anne adayı bu dönemde diyet yapmaktan kaçınmalıdır.  Onun yerine yeterli ve dengeli beslenerek, planlı hareket ederek, fiziksel aktivitesini uygun düzeyde tutarak, hem bebeğinin gelişimine katkıda bulunur, hem de sağlıklı ve rahat bir hamilelik geçirir. Bu dönemde tüm gruplardan yeterli olacak şekilde beslenmeye özen göstermelidir. Gün içinde et grubu, süt grubu, ekmek grubu, sebze-meyve ve yağ grubundan yeterli olacak şekilde planlanmış bir beslenme programı izlenmelidir. Böylece hamilelik döneminde artan besin öğesi gereksinimi, en kolay ve zahmetsiz yoldan karşılanabilir.

 Hamilelik iki kişilik yemek değildir.
Çok doğru. Genelde toplumumuzda anne adayına bebek beklediği için iki kişilik beslenmesi gerektiği söyleniyor hatta bununla da kalmayıp, anneyi daha fazla yemeğe dahi zorlayabiliyorlar. Bu durumda eğer anne tecrübeli ve yeteri kadar bilinçli değilse gebelik boyunca istenmeyen kilo kazanımı söz konusu oluyor. Bu kilo alımı, 20 hatta 30 kiloya dek uzanabiliyor. Bunun sonucu olarak daha zor bir doğum ve doğum sonrası da annenin mutsuz olması ve eski formuna dönmekte zorlanması maalesef üzücü oluyor.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap