» » » Çocuğunuzun Zeki Olması İçin Ne Yapılmalı

Zeka Oyunları Satranç, bulmacalar, scrabble, bilmeceler, hafıza kart oyunları vb oyunlar zihinsel jimnastik gerçekleştirirler ve çocuğun zeka gelişimi için harika yöntemlerdir. Bu tür oyunlar hem eğlencelidir hem de çocuğun problem çözme, stratejik düşünme yeteneklerini geliştirir. Çocuklarınızla sık sık bu oyunları oynayarak onların zeka gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme Fazla şekerden, trans yağlardan, fast fooddan çocuğunuzu uzak tutup, ona besleyici gıdalar vererek, çocuğun zihinsel ve motor gelişiminde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz Çocuklarda vitamin eksikliği beyin gelişimini olumsuz etkiler, zekayı düşürür. Araştırmalar, yetersiz beslenen çocukların hastalıklara daha sık yakalandıklarını, okul başarısı konusunda da akranlardan gerilerde olduklarını gösteriyor. Çocuğun zeki olması için günlük beslenmesine çok dikkat edin.

Spor Illinois Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan çalışmalar, spor yapmak ve okuldaki başarı arasında güçlü bir bağ olduğunu gösteriyor. Çocuğunuzu muhakkak küçük yaştan itibaren spora yönlendirin. Spor yapmak onu kötü alışkanlıklardan koruyacak, analatik düşünme yeteneğini geliştirecektir.

Anne Sütü Anne sütü beyin gelişimine katkısı olan gıdalardandır. Araştırmalar, anne sütünün bebeğe pek çok yararı olduğunu göstermiştir. Bebeğin temel besin öğesini sağlar, onu enfeksiyonlardan korur. Danimarkalı araştırmacılar anne sütünün çocuğu sağlıklı yaptığını zekasını da artırdığını bildiriyorlar. Çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlığına yatırım yapmak istiyorsanız  çocuğunuzu en az 6 ay emzirin. 2 yaşına geldiğinde emzirmeyi bırakın. 2 yaşından sonra emzirmek zekayı olumsuz etkiler.

Teşvik Uzmanlar çocuklarının merak duygularını tatmin eden, onların sorularını bıkmadan usanmadan cevaplayan, evlatlarını yeni şeyler öğrenmeye teşvik eden ebeveynlerin çocukların zekalarını güçlendirdiklerini bildiriyorlar. Onlara makul sorular sorup cevaplarını isteyerek, beraber eğitim gezilerine çıkarak çocuğunuzun beyin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Ne kadar çok ileti alımı, o kadar zeki çocuk demektir.

Kahvaltı Mühim Yapılan araştırma ve deneyler gösteriyor ki kahvaltı etmek hafıza, konstrasyon ve öğrenmeyi geliştiriyor. Kahvaltı etmeyen çocuklar kahvaltı edenlere nazaran daha agresif, sinirli ve daha yavaş hareket eden bireyler oluyorlar. Çocuğun zeki olması için kahvaltısını muhakkak yaptırttın.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap