Bebeklerin ve çocukların sağlıklı gelişimi için doğru beslenmesi çok önemlidir.
Besin alerjisi şikayeti yaşamayan çocukların her besini doğru ölçüde tüketmesi gerekmektedir.
Bu besinlerin en önemlisi özellikle ilk 6 ay anne sütüdür. Eğer verilebiliyor ise 2 yıl boyunca anne sütü verilmelidir.

İlk bir yılda doğru ve dengeli beslenme eğitimde başarı, bağışıklık mekanizmasının gelişimi, vücut kompozisyonunun doğru gelişimi, sağlıklı çalışma gücünü sağlarken, ilk bir yılda yanlış ve yetersiz beslenme, uzun dönemde şeker hastalığı, şişmanlık, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve yaşlanmanın hızlanmasına neden olmaktadır.

Beslenme ile ilgili bilgi verilirken GDO’lu besinlerin ne olduğunu da atlamamak gerekmektedir.
GDO Nedir diye sorduğumuzda en yalın tanımı ile ‘’Genetiği Değiştirilmiş Gıdalardır’’ diyebiliriz.
Bu besinlerin özellikle çocukların tüketmesinde büyük sakınca olduğunu söylemek mümkündür.
Son günlerde edinilen bir bilgi bebek sahibi ailelere şok yaşattı. Bakanlığın doğruladığı habere göre;
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın denetimleri sırasında ‘’Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı’’ ürünün GDO içerdiğini tespit ettiklerini belirtti.

Konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, bir bebek mamasının toplatıldığı yönündeki haberlerle ilgili soru üzerine; Türkiye’de bebek mamalarında ve insan gıdalarında, insanların tükettiği hiçbir gıdada GDO’ya hiçbir şekilde izin vermediklerini belirtti.

Milupa markası ise ürünlerinin yapılan analizler sonucunda GDO içermediğini ancak yine de Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı ürünlerini toplattıklarını açıkladı. Bu tahıl karışımı mamanın da hepsinin GDO riski olmadığı sadece bir üretim serisininin toplatıldığı açıklanmıştır.
Çocuklarımızı GDO’lu besinlerden uzak tutarken dikkat edilecek hususlar bulunmaktadır.
Hastalarımızdan inek sütü alerjisi olan hastalar da doğal olarak milupa ürünü olduğu için sık sık telefonla ve internet yoluyla sorular gelmektedir. İnek sütü içermeyen bebek mamalarında GDO bulunmamaktadır. Bu nedenle ailelerin endişelenmesine gerek olmadığını vurgulamak istedik. Hastalarımız bu ürünleri tüketmeye devam edebilir.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap