» » Kanda gebelik var fakat ultrasonda yok?

Gebeliğin ilk günlerinde kanda gebelik testi pozitif gösterir fakat ultrason ile gebelik görülemez. En son adetinizin üzerinden 4 hafta geçtiğinde kanda gebelik testi gebeliği gösterebilir. En son adetinizin üzerinden 5 hafta geçtiğinde de ultraon ile gebelik görülebilir genellikle. Bu anormal bir durum değildir, beklemek gerekir.
Fakat daha uzun süre geçmesine rağmen ultrason ile gebelik görülemiyorsa dış gebelikten şüphelenmek gerekir. (B-HCG 1500-2000 değerlerini geçmesine rağmen vajinal ultrasonla görülemiyorsa veya B-HCG 3000'i geçmesine rağmen karından yapılan ultrasonla görülemiyorsa) 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap