bebekler için sağlıklı eşyalar,bebekler için yapılan alışveriş,bebek alışverişi,bebek alışverişinde neye dikkat etmeliyim,bebek alışverişi hakkında bilgiler


Bebeğiniz yeni evine hoş geldi sağlıklı geldi. Peki yeni doğan bebekleriniz için sağlıklı giysiler ve diğer ürünler nasıl seçilmeli?

Mama sandalyesi, bebek arabası, beşik, araba koltuğu, seçmek için en güvenli ipuçları nelerdir?

Oto koltuğu bebekler için gereklidir. Onunla büyüyene kadar arabada yolculuk yapmanın güvenli yoludur. Doğmadan önce arka koltuğu bebek koltuğu taktırın. Doğru oturtma talimatlarına uyun.
Geriye katlanan koltuk türleri. Bebek koltukları normal koltuklardan daha küçüktür. Kolları olan bu koltuklar kolayca her yere taşınır. Koltuk, sandalye, klozet ve benzeri gidilen her yere monte edilir ve bebekler buraya oturtulur. 2 yaşına kadar arabada kullanımı şarttır.

Eski moda beşikler güvenli olmayabilir. Kırık, eksik parçalı, gevşek olabilir. Hareketli parçaların sorunsuz çalıştığından emin olun. Köşeleri çocukların ulaşamayacağı yerlerde tutulmalıdır.
Beşik yatağı da önemlidir. Beşik için ona uygun rahat bir yatak alın. Ani bebek ölüm sendromu riskini azaltmak için tehlikeli boğucu beşikleri almayın. Yastık, battaniye ve örtülerle destek tamponu yapın.

Kullanım talimatlarına dikkat. Anne babalar beşiği ilk başta tercih eder. Tamamen güvenlikli yerleştirilmeden kullanılmamalıdır. Pürüzsüz yüzey, kilit ve bacaklar, geniş taban ve sağlam bir montaj olması gerekir.
Kullanışlı ve çok işlevli bebek arabaları diğer eşyaları taşımak için de ideal olacaktır. Hafif ve uygun boyutlu bir araba alın. 3 aylıktan önce arabada durmayabilirler.

Yolculuk sırasında T kayışını mutlaka bebeğinize kemer gibi takın. Bacak açıklıklarını ayarlayın.
Kolay kullanımlı bel ve omuz askılarını takın ve yüksek sandalyeye uygun zamanda geçiş yapın.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap