» » Evde Yaptığım Gebelik Testi Yanlış Gösterebilir Mi?

Evde yapılan yani idrarda yapılan gebelik testlerinin gebeliği göstermesi için adetinizin geciktikten sonra yapılması gerekir genellikle. Adet gecikmesinden sonra bile çok erken dönemde (1-2 gün adet gecikmesinde) yapılmışsa test yine de negatif (gebelik yok) şeklinde çıkabilir ve 1 hafta sonra tekrarlanmasında fayda vardır.
İdrarda gebelik testlerinde pozitif yani gebelik var çıkması daha güvenilirdir. Yani test gebelik var göstermişse çok büyük ihtimalle gebesinizdir. Fakat bu testlerin gebelik yok (negatif) göstermesi daha az güvenilirdir, bu durumda 1 hafta sonra test tekrarlanmalı yada doktora başvurmalı ve kanda gebelik testi çalışılmalıdır. 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap